Sivujen toteutus © Juoksijain Sukutieto 2014

TÄYSIN LAUKATON IKÄLUOKKATÄHTI

Nelivuotiaana Suomen nopein.

Pikkupelimanni 1.

Pikkuprinssi 1.

Pikkukunkku 2.

Startit: 48:10-5-6

Ennätykset 22,9aly ja 24,8ly

Humeetia ei tarvinnut opettaa ravaamaan. Se oli luonnonjuoksija, ravasi helposti ja halukkaasti alusta alkaen. Tässä oli perusta sen ravuri- ja siitosuralle. Se ei laukannut kertaakaan nuoruusvuosien ravikilpailuissa, ei häirittynäkään. Väsymykseen tai ylivauhtiin se ei laukannut koskaan. Tämä muistui mieleen kun katseltiin Humeetin pojan Humiron huimaa loppurivoittoa Derbyssä 2017.

Humeeti kävi näyttämässä juoksijan lahjansa jo kolmevuotiaana. Se olikin nelivuotiaana muita valmiimpi heti alkuvuodesta alkaen. Ensimmäinen suurkilpailuvoitto tuli Kaustisen Pikkupelimannista. Karsintalähtönsä voittajana se avasi pääkilpailussa heti kovaa ja piti koko ajan hyvää vauhtia, tuloksena ylivoimainen voitto ja hyvä aika 27,6ake. Kisa oli todellinen sukujuhla: Humeeti kirii voittoon, veli Tutuari laukkasi toisen sijan ja sen otti emän veli Kaleva.

Tuon vuoden kuninkuusravitkin pidettiin Kaustisella. Myös sille yleisölle saatiin esitellä yhtä ylivoimainen Humeetin voitto ja Kalevan toinen sija Pikkuprinssi-kilpailussa. Takarivin lähtöpaikka oli vain hetken hidaste hirmunopealle avaajalle. Humeeti rynni jo ensimmäisessä kaarteessa kärkeen, vastaamista yrittäneiden sortuessa laukalle.

Viisivuotiskaudella käytiin Pikkukunkku-kisaan pääsy varmistamassa Vermon V-5 lähdössä. Humeeti otti siinä komean kirivoiton rutinoituneista kilpakumppaneista uudella tasoitusennätyksellään 26,7. Lahden kuninkuusraveissa Humeeti joutui puolustamaan ottamaansa keulapaikkaa pitkään. Siitä huolimatta se oli kirimässä porukan kärjessä voittoon. Mutta aivan lopussa pääsi ryhmän ulkopuolelta kirinyt tamma B.Helmiina yllättämään. Hienon tamman yllätysvoittoa ei harmiteltu, oltiinhan nytkin paras ori.

Kauden toiseen päätavoitteeseen, Derbyyn, saatiin hyvä kenraaliharjoitus voittamalla karsintalähtö helposti voittajakertoimella 1,2. Loppukilpailussa olikin sitten paljon pielessä, lihaksisto ei toiminut normaalisti, hevonen oli jäykkä ja vaahdossa jo kevyen lämmittelylenkin jälkeen. Tämä kisa olisi pitänyt jättää väliin. Seuraavat vuodet saatiin taistella kuntouttamalla varsalaitumella saadusta potkusta vaurioitunutta reisilihasta. Humeeti osoitti kuitenkin, että huiput palaavat ja juoksi ennätyksensä 11 vuotiaana.

Erikoista: Humeeti ei laukannut kertaakaan nuoruusvuosiensa 21 startissa.