Sivujen toteutus © Juoksijain Sukutieto 2014

Jälkeläiset

Humeeti kantakirjattiin nelivuotissyksynä Ypäjällä. Se sai II palkinnnon, ja palkittiin tuolloin näyttelyn parhaana nelivuotiaana. Arvostelussa lausuttiin mm:

Hyvät tyypit, hyvä ryhti, pyöreä hieman avo runko (pituus 168), korkea säkä (159cm). Kuivanlaiset jalat. Etujalkojen ja takajalkojen liikkeet väljät juostessa, ravivarma. Hyvä, tottelevainen, toimiva ajaa.

Humeeti on ollut 5-vuotiskeväästä lähtien siitoskäytössä paitsi kesän 1997, jolloin se oli Haimoossa. Kaikki ikäluokat ovat olleet pieniä. Parhaana vuonna on siemennetty 30 tammaa ja vuonna 2010 syntyi 17 varsaa.

Vuonna 2004 syntynyt ensimmäinen ikäluokka oli iso menestys. Varsat tulivat hyvin opetus-ja koelähtöihin ja yhdeksästä varsasta kahdeksalla on ajettu kilpaa. Parhaiten ovat menneet vuonna 2014 kuningatarkilpailuun osallistunut tamma Topin Musta 23,2 aly sekä viisivuotiaana ikäluokkansa parhaimmistoon kuulunut Kume 21,6 aly, joka voitti Tawastjernan muistoajon. Lisäksi Kitti, Säikän Syke ja Typyn Tuisku ovat juosseet tähtivauhtia. Toisesta ikäluokasta tuli kolmas valiojuoksija Kihus 24,7 ake, Satakunta-Seniorin kakkonen.

Vuonna 2015 kaikkien aikojen parhaan nelivuotisajan 25,0 ke juossut Lilin Jytky oli viisivuotiaana ajalla 23,9 aly Humeetin neljäs valioaikainen jälkeläinen. Se kuului molempina vuosina ikäluokan parhaimmistoon ollen Kriteriumin toinen ja Derbyn kolmonen. Viisivuotiaana tätiajan juosseita on useita: Typyn Toisto 26,4 ke, Kiviniemen Manta 28,4 ke, Humetar 28,4 aly. Neiti Hurmos 29,0 ke ja Aatsi 28,9ake ovat olleet talvikaudella kovassa vireessä, molemmat juosseet voitot kolmissa peräkkäisissä raveissa, Aatsi kahdesti.

Humeeti sai ensimmäisen jälkeläisten suoritusten perusteella lasketun blup-arvostelun vuonna 2011. Indeksiluku 120, oli sinä vuonna elossa olevien oriiden kolmanneksi korkein. Viimeisen arvostelun indeksillään 124 Humeeti kuuluu edelleen oriiden kärkikastiin, vaikka indeksiä laskee oriin käyttö värin vuoksi myös ratsuille. Humeetin kaikki jälkeläiset ovat nimittäin mustajouhisia = mustia tai ruunikoita.

Ehkäpä väritakuunsa vuoksi Humeeti on kiinnostanut myös ratsuvarsojen kasvattajia.

Erikoista: Humeetin kaikki jälkeläiset ovat mustajouhisia; mustia tai ruunikoita.