Sivujen toteutus © Juoksijain Sukutieto 2014

LAUKATON IKÄLUOKKATÄHTI ja HUIPPUPERIYTTÄJÄ

Ravivarmat varsat palkitsevat omistajansa

Huolimatta näytöistään raviradalla ja siitoksessa, Humeeti ei koskaan saanut huipputammojen omistajien huomiota. Pienillä ikäluokillaan se kuitenkin pärjäsi rahatilastoissa monta kertaa enemmän ja osin valikoituja tammoja saaneita vastaan. Tätä kirjoitettaessa Humeetin varsoista on kilpaillut vasta 55 ja ne ovat tähän mennessä jo tienanneet yhteensä 550.733 euroa, eli keskimäärin 10086 euroa/ varsa, vaikka vasta ainoastaan vanhimman ikäluokan tammoilla on kilpailuoikeusikä täyttynyt. Tuosta 9 hevosen ikäluokasta starttasi 8. Niiden yhteinen voittosumma on nyt 189.555 euroa, eli keskimäärin 23694 euroa! Eniten heinärahoja keräsivät tamma Topin Musta ja ori Kume. Startanneista jo 20 on juossut tähtiajan ja 6 alittanut valiorajan.

Ikäluokkatähti jättää derbymenestyjiä

Humeeti itse oli varhaiskypsä luonnonlahjakkuus. Se oli ikäluokkansa nopein 4-vuotias ja voitti mm. Pikkupelimannin ja kuninkuusravien Pikkuprinssilähdön. Myös Humeetin jälkeläiset ovat osoittauneet järkeviksi nuorten sarjojen menestyjiksi. Onkohan minkään muun oriin jälkeläisissä ollut niin suurta osuutta derbymenestyjiä kuin Humeetilla. Vuonna 2017 Humeetista oli Derbyssä 5 varsan ikäluokasta 2: Humiro ja Mustamani. Humiro voitti kisan ilmiömäisellä loppukirillä. Lilin Jytky oli toinen jo Kriteriumissa ja Satakunta-ajossa. Derbyssä se oli kolmas. Typyn Toisto oli omassa derbyfinaalissaan koko porukan ainoa tamma.

Varsat tummia hoitajien suosikkeja

Humeetin väriksi kantakirjaan merkittiin kulomusta. Kaikki Humeetin jälkeläiset ovat mustajouhisia; mustia tai ruunikoita. Varsojen käyttöominaisuuksien ohessa musta väri oli erityisesti naisomistajien ja hoitajien mieleen. Jossain ikäluokassa kaikki tammojen omistajat olivat naisia. Tämä näkyi myös Rehuloiden ylläpitämän Humeetin kotisivun käyttäjissä. Fanittajien viestit jäivät taatusti omistajien mieliin. Niitä seurataan edelleen. Jonkin verran Humeetia käytettiin myös ratsuille.